"EL VER, HAYATA TUTUNSUN" KARMA RESİM & HEYKEL SERGİSİ 11 Ocak - 3 Şubat 2014

Genç yeteneklere destek vermenin yanında sosyal projeleri de unutmayan Deyim Sanat Galerisi, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, yani Koruncuklarla el ele verip yeni yılın ilk sergisinde ''el verin , hayata tutunsunlar” demenin mutluluğunu yaşıyor.Sergiden elde edilecek kazancı Koruncuklarla paylaşıyor, onların umudu oluyor.

Ulusal ve uluslararası sanatçılarla işbirliği yapan Deyim Galeri; Nişantaşı’ndaki şubesinde Dünyanın pek çok büyük şehrinde şubesi olan, New York’un ünlü Eden Gallery sanatçılarını ağırlıyor. Bunun yanı sıra Bulgar sanatçı Atanas Petrov, Yunanlı sanatçı Xchristakos, yerli sanatçılarımızdan Bengisu Bayrak, Ebru E. Düvenci, Fatih Başbuğ, Onur Gazeloğlu, Saim Dursun, Sema Çulam ve Sinem Pehlivan’ın eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Kariyerlerinde önemli işler başarmış bu sanatçılar, Koruncuklar için bir araya geliyor.

Değerli sanatseverler, New York Eden sanat galerisinin ülkemizde yetkili satıcısı olan galerimizin gerçekleştireceği bu güzel sergide sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Deyim Sanat Galerisi

www.deyimsanatgalerisi.com

Şakayık Sk. Kamar Apt. No: 47/1

Nişantaşı / İstanbul(Nişantaşı katlı otoparkı sırasındayız)

(0212) 286 21 82



KORUNCUK VAKFI

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı; her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme, sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı; kurup yaşattığı “Çocuk köyleri” ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış, korunmaya muhtaç çocukları “Çocuk Köyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir.

http://www.koruncuk.org/

Altan Erbulak Sok. Hoşkalın Apt. 6/5 K:2

Mecidiyeköy / İstanbul

(212) 274-9545



***

El Ver, Hayata Tutunsun Sergisine Katılan Sanatçılar:

Atanas Petrov: Sanatçı eserlerinde yumuşaklıkla yapılmış geniş fırça darbeleri ve genel renk güzellikleriyle bizleri ağaçlardan ve gökyüzünden oluşan harika bir uyumun içine düşürür. Resmin içindeki insan figürleri sanki taşlı deniz kıyısıyla bütünleşmiştir ve biraz gerçekçi, biraz da idealisttir. Bu kompozisyonlar yumuşaklık ve fazlalıklar olmadan soyut renklerle yapılır. İnsanı ve tabiatı birleştirir dünyanın bütünlüğünü inşa eder.Bunlardan bazıları realistik deniz manzaraları, martılar, tekneler ve ağaçlardır.

Bengisu Bayrak: 1978 Herford / B. Almanya doğumlu sanatçı 2009-2011 yılları arasında University of Wales’da (Londra) marketing alanında MBA yaptı. 2005-2008 yıllarında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Resim Ana Sanat Dalı’nda yaptığı çalışmalarla sanatta yeterlik kademesini tamamladı. 2002–2005 arası İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sinema -TV Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi gördü. 1997-2001’de Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’nü bitiren sanatçı, sinema ile sanatı birleştirip, film dünyasında klasikleşen filmleri kendine göre yorumluyor. Bayrak, kimi zaman film karelerinde olay örgüsünde önem taşıyan ama görünmeyen nesneleri hayal edip görselleştiriyor kimi zaman yarı gerçek yarı kurmaca nesneleri ve dokümanları resmediyor. Sanatçının aldığı ödüller:

Calman Shemi: New York Eden Galeri heykeltıraş ve ressamlarından olan sanatçı, 1939 Arjantin doğumludur. Sanatçı 1997 yılında Çin’e yaptığı bir seyahat sırasında eski yıllardan beri kullanılan geleneksel lake tekniğinden çok etkilendi. “Windows” adını verdiği çalışmalarında modern malzemelerle birlikte bu tekniği de kullanır. Ayrıca sanatçının eserleri birçok önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.

David Kracov: 1968 yılında Boston, MA, ABD doğumlu bir sanatçıdır. Boston Museum of FineArts’da eseri sergilenen en genç sanatçı unvanına sahiptir.Rhode Island School of Design’da eğitim alan sanatçı animasyon ve illüstrasyon konularından da uzmanlaştıktan sonra Los Angeles’a giderek film stüdyoları için karakterler yaratmaya başlar. Daha sonra yarattığı bu karakterleri heykellere dönüştürür.New York Eden Galeri sanatçılarındandır. Sanatçının eserleri birçok önemli koleksiyonda yer almaktadır.

Dganit Blechner: 1957 israil doğumlu resim ve fotoğraf sanatçısı Blechner, çalışmalarını New York Eden Galeri bünyesinde devam ettirmektedir.Yıllar süren çabalarının ardından 2005’te dijital art baskılarını karışık medya tekniği kullanarak anlatmaya başlar. Baskıların üzerine kullandığı bu karışık teknik sanatçının eserlerini daha da canlı hale getirir. Sanatçı son zamanlarda Boticelli, Picasso ve KeithHaring gibi önemli sanatçıların işlerinden esinlenmiştir. Eserleri birçok önemli koleksiyonda yer almaktadır.

Ebru Düvenci: 1980,Mersin doğumlu sanatçı, lisans eğitimini 1998-2002 yılları arasında Mersin Üniversitesi, GSF Resim Bölümü, Yrd. Doç. Cebrail Ötgün Atölyesi’nde tamamladı. 2002-2005 Mersin Üniversitesi, SBE Resim Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Özellikle hep bir yerlere yetişmeye çalışan, koşan, koşuşturan insanları, yaşamın karmaşasını, hızını ve bu anlık görüntülerdeki izlenimlerini hareket halindeki figürler ve atmosfer aracılığıyla resimlemektedir.

Fatih Başbuğ: 1979 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2000 yılında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim Bölümü'nden mezun oldu.  2005 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yurtiçin ve yurtdışında 50'nin üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçı halen Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Onur Gazeloğlu:1973 yılında Ankara’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resim yapan sanatçı, sanat hayatının ilk yıllarından beri desene ağırlık verdi. İlk yağlıboya örneklerinde daha desensel bir araştırma anlayışına sahiptir. Zaman içerisinde daha realist ve sürreal kurgulara ağırlık verip, zaman zaman kompozit malzemelere de olanak tanıyan çalışmalar yapmıştır. Eserlerinde gerçeğe benzemiş, ikililik ve dil durumu gibi kavramları sıkça kullanmıştır.

Saim Dursun: 1959 yılında Elazığ´da doğdu. Artvin Öğretmen Lisesinde, Resim Öğretmeni  Hatice Yüksel´in  yönlendirmesiyle  resme gönül verdi.1989 yılında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi´nde tanıştığı Fransız sanat tarihçisi Didier Vacher´in ilgi ve desteğiyle 1989-2003 yılları arasında İstanbul ve Fransa´da atölye çalışmaları yaptı. Bugüne dek yurt içi ve yurt dışında 44 kişisel sergi açtı.Eserlerinde Işık ve sıcaktan renklenmiş bir atmosfer altındaki hareketli figür düzenlemelerinde,yaşam koşulları zor da olsa yaşam sevinci saçan insan ruhları çeşitleniyor.Sanatçının aldığı ödüller:

Ayrıca sanatçının eserleri birçok yurtiçi ve uluslararası koleksiyonda yer almaktadır.

Sema Çulam: İzmir'de doğdu. 1976'da İzmir Devlet Resim Heykel Bölümü’nde (heykeltıraş)Turgut Pura ile desen çalışmalarına başladı. 1978 yılında İzmir-Buca Eğitim Enstitüsü, Resim Bölümü Cavit Atmaca ve Şeref Bigalı atölyelerinde çalışmalarına devam etti. Resim sanatçı için bir var oluş süreci ve ekmek, hava, su kadar gerekli bir yaşam biçimi ve hayat felsefesidir.  Sonraki resim çalışmalarına  profesyonel olarak devam etti. 2000 yılına kadar süren soyut figüratif çalışmaları, 2000 yılında Uluslararası Kadınlar Birliği ve Kültür Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Naif Resim Yarışması’nda 45 ülke içinde birinci olmasıyla değişti. Tümüyle naif resim çalışmaya yöneldi.

Sinem Pehlivan: 1982 İskenderun doğumludur. 2003’te Mustafa Kemal Üniversitesi GSF Resim Ana Sanat Bölümü’nden mezun olan sanatçının Rh Sanat Dergisi, 2008-Kasım sayısında “Kent Zaman Postmodernizm İlişkisi”, Genç Sanat Dergisi, Haziran sayısında ise “Can Sıkıntısının Ustası Frank Stella” başlıklı makaleleri yayınlanmıştır. Kent ve insanın sürekli etkileşerek, birbirlerini şekillendirdiklerini gösterir çalışmalarında. Kent mi insanı biçimlendiriyor? Bu şekillendirme nasıl oluyor? Pehlivan eserlerinde bu soruların cevabını bulmaya çalışır.

Ümmet Karaca: 1956 Gürcistan doğumlu Ümmet Karaca, 1978-1982 yılları arasında Tiflis Yüksek Ressamlar Okulu’nda öğrenim gördü.İstanbul’un eşsiz manzaralarını yerinde resmeden Karaca, kendine has tarzı ile Büyükada çalışmalarının yanında ilk defa  modern çalışmalarınıda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Xchristakos: 1948 İstanbul Büyükada doğumlu Xchristakos, İlk kişisel sergisini 1968 yılında İstanbul Kültür Merkezinde açtı. 1974 yılından itibaren Brüksel, Paris ve Atina’da birçok grup ve karma sergiye katılmış, Atina’da bazı önemli binalar içinde heykel projeleri gerçekleştirmiştir. Sanatçının Atina belediye binasının önünde ödüllü bir eseri sergilenmektedir.Birçok koleksiyonda eseri yer alan sanatçı eserlerinde heykel ve resmi birleştiriyor.Enstalasyon çalışmaları sanatçının tamamıyla iç dünyasını, yaşamış ve yaşıyor olduğu kültürü sentezliyor.